>> Samen staan we sterk

Corona: ARBE dienstverlening neemt voorzorgsmaatregelen

Nu het coronavirus dagelijks nieuws is in Nederland, volgt ARBE dienstverlening de richtlijnen van het RIVM en de overheid.

Zie: https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus

Onze medewerkers zijn extra alert op hygiënemaatregelen en symptomen van het coronavirus. We vragen alle medewerkers om contacten en ontmoetingen, die niet nodig zijn, te vermijden. Bijeenkomsten, scholingen en trainingen zijn afgezegd tot en met 6 april.

Ambulante begeleiding:

  • Bezoek bij cliënten thuis gebeurt uitsluitend indien er vooraf telefonisch is gecheckt dat de cliënt (en huisgenoten) geen verschijnselen of klachten hebben.
  • Als u wel een risico loopt, dan kunt u met uw ambulant begeleider afspreken om de afspraak op een andere manier (zoals telefonisch) door te laten gaan.
  • In het contact worden de richtlijnen gevolgd rond hygiëne en afstand tot elkaar (1,5 meter). We schudden geen handen en besteden aandacht aan de instructies over hoesten, niezen en handen wassen.

Dagbesteding:

  • Conform de richtlijnen vanuit de overheid (beleid onderwijs, kinderdagverblijven etc.) heeft ARBE dienstverlening besloten om de dagactiviteiten (participatiewerkplaats en interculturele groepen) tot 6 april te sluiten.
  • Voor de deelnemers van onze dagbesteding wordt er individueel naar alternatieven gezocht.
  • Via de telefoon, e-mail of videobellen worden de contacten onderhouden en wordt er op afstand een dag-invulling gemaakt.
  • Een alternatief dat wij op afstand aanbieden is het aan huis bezorgen van materialen en instructies om thuis een dagbesteding te hebben.

We beseffen dat het ingrijpende maatregelen zijn. We hopen dat we door het nemen hiervan besmetting en verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk kunnen voorkomen. Daarvoor vragen we van iedereen begrip en medewerking.