In 1995 kregen wij, ARno Vlaskamp en BEn Heesink (ARBE) het idee om sociale vaardigheidstrainingen aan te bieden buiten de reguliere zorg om. Beiden waren we werkzaam als Psychiatrisch verpleegkundige op de PAAZ van het Streekziekenhuis Midden Twente. De eerste training is gegeven in de Bijenkorf te Borne. Al snel kwamen er vele verzoeken tot training en begaven we ons, na ingeschreven te zijn bij de KvK, op de arbeidsre-integratie markt als ARBE Trainers in Sociale Vaardigheden. Dit hebben we samen enkele jaren gedaan voor o.a. enkele gemeenten en bedrijven in Twente. Het verzoek tot coaching / training en interventietrajecten kwamen vanuit opdrachtgevers omdat onze kennis en ervaring en inzicht in mensen met psychiatrische klachten opvallend was. De naam hebben we veranderd in ARBE Communicatietrainingen. Uiteindelijk zijn we begin van deze eeuw gestart met ambulante begeleiding van cliënten met psychiatrische klachten. In eerste instantie deden we de uitvoering samen en dit naast ons werk als psychiatrisch verpleegkundige binnen de ZGT.

In 2007 hebben we samen ons contract als psychiatrisch verpleegkundige opgezegd en volledig onze aandacht gericht op ARBE. Ook werden we voor het eerst werkgever van 1 medewerkster. De naam hebben we wederom aangepast als ARBE dienstverlening. Sindsdien begeven we ons op de zorgmarkt als organisatie die mensen ondersteunt met hoofdzakelijk psychiatrische klachten in de thuissituatie. Ook geven we nog steeds trainingen en begeleiden mensen die willen her integreren  op de arbeidsmarkt. We bieden zorg vanuit de WMO, WLZ en Forensische Zorg. Daarnaast hebben we een Hoardingteam en Jeugdteam (KOPP). Ook in de toekomst hopen we verdere specialismen te ontwikkelen welke een link hebben met Psychiatrie

De organisatie is de afgelopen jaren sterk gegroeid en heeft op dit moment ruim 70 medewerkers.

We bestaan dus 25 jaar en kunnen dit helaas door Corona niet vieren met onze medewerkers, cliënten en opdrachtgevers. Het feestje moeten we dus maar tegoed houden. We hopen dat we snel weer in de gelegenheid zullen zijn om hier op een feestelijke wijze aandacht aan te geven.

We danken al onze (oud) medewerkers, (oud) opdrachtgevers en (oud) cliënten voor het vertrouwen dat ze al deze jaren hebben in onze organisatie. Daarnaast hebben we gelukkig ook vele opdrachtgevers die het gehele proces van 25 jaar hebben meegemaakt. Er is een stabiele organisatie ontstaan die binnen Twente en hopelijk ook binnen de Achterhoek haar plek heeft weten te veroveren. We blijven onze uiterste best doen!!

Ben Heesink en Arno Vlaskamp